Perpustakaan Anshori

Antara Mas.. Wahyu.. dan Anshori…

DIGSBY.. IM, EMAIL, and Social Networks

Posted by anshoriwahyu on March 23, 2011


Pamulang… Sebelomnya gw udah pernah nulis tentang engine buat multiple account chat, Pidgin. Nah sekarang gw mau shared engine yang MANGTAPS juga buat multiple chat! Bahkan lebih dari sekedar multiple chat. Awalnya itu gw pake Pidgin, kenal pidgin itu pas gw mulai pacaran sama OS Linux.

DIGSBY, tau DIGSBY ini awalnya dikenalin sama si ajis binti ajijah IT Support kantor gw. Seneng aje gw ngeliatnya, soale gag menuh2in tab di bagian bawah wendow. Kalo ada chat baru nyang masuk, ada kolom kecil buat chat nongol di kiri bawah monitor. Selain buat multiple chat, DIGSBY ini banyak juga manfaat lainnya…

Mulai dari account2 chat kita kayak di Yahoo, google, MSN, AIM, jabber, de el el yang bisa di jadiin satu tempat… DIGSBY juga support buat Social Networks macam Facebook, Twitter, myspace, linkedin. Ditambah pula bisa juga untuk support POP mail n IMAP. Wheeeew, itu yang bikin gw naksir sama ni engine. Digsby juga nyediain CHAT BOX yang bisa ditaro di web or blog kita.

Penggunaan Digsby gag ribet kok, cuma butuh software n ditambah daftar juga sih di webnya untuk bikin account kita. Pas tulisan ini gw muat, masih sayang banget kalo digsby ini masi dalam tahap pengembangan untuk support ke OS MAC n LINUX… Ditunggu ajah deh buat pengguna MAC OS n LINUX OS. Berikut feature yang bisa dinikmati sama DIGSBY ini.

Instant Messaging

  • One combined buddy list for all your AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber, and Facebook Chat Accounts.
  • Manage multiple conversations with tabbed conversation windows. You can drag tabs out into their own windows for important conversations.
  • Rename contacts with an alias so you don’t have to remember buddy names like ‘giantsfan123’.
  • If one of your friends has more than one IM account you can combine them into a single merged contact to eliminate duplicate buddies.
  • Send your friends SMS messages right from the IM window.
  • The InfoBox lets you check everyone’s status message and profile just by moving your mouse down the list.
  • Changing your status has never been easier. just one click right on the buddy list!
  • Multitask while you chat. Minimize the IM window and you see popups of new IM’s. Best of all, you can reply right from the popup and get back to what you were doing.
  • Log conversation history and find the information you need with our search-enabled log viewer.
  • And so much more.

Email

  • Manage your Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, AOL/AIM Mail, IMAP, and POP accounts right from digsby.
  • Get popup notifications when new email arrives. Clicking a popup takes you right to the message with auto-login into webmail accounts.
  • The email InfoBox gives you a snapshot of your unread messages with just one click
  • Perform actions such as “Mark as Read” or “Report Spam” right from the email InfoBox.
  • Send emails to your friends right from the IM window. The email is sent directly from any account digsby is tracking for you.

Social Networking

  • Stay up to date with everything happening on your Facebook, Twitter, MySpace and LinkedIn accounts.
  • Receive alerts of events such as new friend requests, messages, group invites, etc.
  • The social network InfoBox gives you a real time NewsFeed of what your friends are up to. Everything from new photos, to status updates, to upcoming birthdays is just a click away.
  • Set your Facebook, Twitter and LinkedIn status right from Digsby.

Personalize

  • Customize digsby with application skins to give it a personal look and feel.
  • Change the way your conversations look with themes – everything from simple AIM-style windows to 3D conversation bubbles.
  • Complete control over the layout of buddies on the buddy list. Change everything from buddy icon size to whether or not to show a snippet of their away message.
  • Sort your buddy list how ever you want! You can organize buddies manually, by status, by service, by name or by log size to place those you communicate with most at the top. You can even choose a secondary sorting method.
  • Customizable notification system lets you choose what events you want to be alerted about and how.

Other

  • Digsby offers complete synchronization between computers and installations. Everything from the skin you chose to your pre-defined status messages follows you from place to place.
  • You can place a widget on your blog, website, or social network profile so you can chat with visitors right from digsby.
  • Manage multiple simultaneous file transfers from one simple transfer manager.

Ni link untuk DIGSBY… http://www.digsby.com/

Happy Chating…😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: